Áfonyás túrótorta hozzávalók:

175 g keksz

75 g vaj

100 g kókusz reszelék

1 evőkanál zselatin

12 evőkanál forralt víz

450 g friss tehén túró

300 ml tejszín

4 evőkanál cukor

125 g áfonya vagy szeder

½ kiskanál porcukor

Áfonyás túrótorta elkészítése:

Egy 20 cm átmérőjű kerek torta formát kivajazunk és kitapétázunk sütőpapírral. Ledaráljuk a kekszet, majd összekavarjuk vajjal és 50 g kókusz reszelékkel. Beleöntjük a keveréket a torta formába és elegyengetjük. Egy edénybe beleteszünk 4 evőkanál forralt vizet és a zselatint, majd gőzfürdőben addig kavargatjuk míg a zselatin feloldódik. A maradék forralt vízet összekavarjuk a maradék kókuszreszelékkel.

A tejszínt felverjük és összekavarjuk a tehén túróval. A kókuszos keveréket összekavarjuk a zselatinnal, cukorral és tejszínes túróval, s mindezt ráöntjük a kekszes alapra. 4 órára hidegre tesszük, azután a túrótortát kivesszük a formából és egy tálcára tesszük, a tetejére pedig teszünk egy réteg áfonyát vagy szedret és megszórjuk porcukorral és/vagy kókuszreszelékkel.

Az áfonyás túrótorta receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc