Áfonyás túrótorta hozzávalók:
175 g keksz
75 g vaj
100 g kókusz reszelék
1 evőkanál zselatin
12 evőkanál forralt víz
450 g friss tehén túró
300 ml tejszín
4 evőkanál cukor
125 g áfonya vagy szeder
½ kiskanál porcukor
Áfonyás túrótorta elkészítése:
Egy 20 cm átmérőjű kerek torta formát kivajazunk és kitapétázunk sütőpapírral. Ledaráljuk a kekszet, majd összekavarjuk vajjal és 50 g kókusz reszelékkel. Beleöntjük a keveréket a torta formába és elegyengetjük. Egy edénybe beleteszünk 4 evőkanál forralt vizet és a zselatint, majd gőzfürdőben addig kavargatjuk míg a zselatin feloldódik. A maradék forralt vízet összekavarjuk a maradék kókuszreszelékkel.
A tejszínt felverjük és összekavarjuk a tehén túróval. A kókuszos keveréket összekavarjuk a zselatinnal, cukorral és tejszínes túróval, s mindezt ráöntjük a kekszes alapra. 4 órára hidegre tesszük, azután a túrótortát kivesszük a formából és egy tálcára tesszük, a tetejére pedig teszünk egy réteg áfonyát vagy szedret és megszórjuk porcukorral és/vagy kókuszreszelékkel.
Az áfonyás túrótorta receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás