Agyvelőfelfújt disznóból vagy marhából hozzávalók:
1 sertés vagy marha agy
2 evőkanál vaj
5 db tojás
só
zsemlemorzsa
¼ liter tej
Agyvelőfelfújt disznóból vagy marhából elkészítése:
Az agyat hideg vízbe tesszük, és eltávolítjuk az alvadt vérmaradványokat, majd forró vízzel leforrázzuk. Ezután egy szűrőn átpasszírozzuk az agyat.
Egy edényben elkeverjük a vajat a tojássárgájával, az aggyal, és a kemény habbá vert tojásfehérjével, az édes tejjel, és a tejbe mártott zsemlemorzsával, majd megsózzuk.
Egy kisebb sütőformát kivajazunk, majd a keveréket beleöntjük, és aranybarnára sütjük.
Amikor megsült kiborítjuk egy tányérra, és felszeletelve, hidegen tálaljuk.
0 hozzászólás