Aita leves hozzávalók:

3 sárgarépa

2 petrezselyem

2 fej hagyma

2 csirkemell

1 doboz tejföl

6 tojás

fokhagyma

só, bors

zöld növények

3 l víz

Aita leves elkészítése:

A csirkemellet főni tesszük. Miután néhányszor eltávolítottuk a habot, a 4-be vágott sárgarépát és petreszelymet is főni tesszük. Miután minden megfőtt, kivesszük a léből: a zöldségeket apróra vágjuk vagy megreszeljük, a húst pedig csíkokra vágjuk.

Leszűrjük a levest és hozzáadva a fűszereket, további pár percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk. Ha úgy érezzük, hogy a leves megfelelő, levesszük a tűzről. Egy lábasban, 2 evőkanál ecet hozzáadásával felverjük a tojásokat, majd beleöntjük a levesbe és jól összekavarjuk.

Tálalás előtt megzúzzuk a fokhagymát és a tejfölhöz keverjük. A keveréket az asztalra helyezzük és mindenki saját ízlése szerint fogyasztja.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc