Alcazar torta hozzávalók:
6 tojásfehérje
100 g cukor
3 kanál kakaó
150 g őrölt dió
5 kanál kakaó
8 kanál cukor
½ pohár víz
1 és ½ kanál kávé
6 tojássárgája
350 g vaj
200 g cukor
2 kanál kakaó
4 kanál víz
100 g vaj
Alcazar torta elkészítése:
A tésztához verd fel a 6 tojásfehérjét 100 g cukorral, majd add hozzá a 3 kanál kakaót és a 150 g őrölt diót. Ne felejtsd el megvajazni a tepsit.
A krémhez főzd fel az ½ pohár vizet az 5 kanál kakaóval és a 8 kanál cukorral együtt. Add hozzá a másfél kanál kávét, a 6 tojássárgáját és a habbá vert vajat. Erre szórjuk majd később a diót vagy a csokoládéöntetet.
A kakaós öntethez öntsd egybe a 200 g cukrot, 2 kanál kakaót és a 4 kanál vizet. Főzd öt percig, majd tedd félre és keverd körülbelül 5-6 percig 100 g vajjal.
Díszítsd a torta külsejét kedved szerint.
0 hozzászólás