Almakarikák sörtésztában hozzávalók:

4 személyre

1 tojás

12,5 dkg liszt

1,25 dl sör

6 dkg cukor

1-1 csipet só és őrölt szerecsendió

4 nagy savanykás alma

olaj a sütéshez

fahéj

porcukor a szóráshoz

Almakarikák sörtésztában elkészítése:

Az almát meghámozzuk és anélkül, hogy kettévágnánk, kivágjuk/szúrjuk a magházát. A húsát vastag szeletekre vágjuk. A tojást kettéválasztjuk.

Összekeverjük a lisztet, a sört, a tojássárgáját, a cukrot, a sót, a szerecsendiót és kb. 15 percig állni hagyjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatos, de gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a masszába. Felforrósítjuk az olajat.

Az almaszeleteket megforgatjuk a tésztában és a forró olajban aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk a fahéjas porcukorral és tálaljuk. Tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot kínálhatunk hozzá.

Variáció: Alma helyett készíthetjük banánból is. Ehhez a tésztamennyiséghez 4 banánt használjunk. Vágjuk három egyforma darabba, és úgy forgassuk a tésztába.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc