Almakarikák sörtésztában hozzávalók:
4 személyre
1 tojás
12,5 dkg liszt
1,25 dl sör
6 dkg cukor
1-1 csipet só és őrölt szerecsendió
4 nagy savanykás alma
olaj a sütéshez
fahéj
porcukor a szóráshoz
Almakarikák sörtésztában elkészítése:
Az almát meghámozzuk és anélkül, hogy kettévágnánk, kivágjuk/szúrjuk a magházát. A húsát vastag szeletekre vágjuk. A tojást kettéválasztjuk.
Összekeverjük a lisztet, a sört, a tojássárgáját, a cukrot, a sót, a szerecsendiót és kb. 15 percig állni hagyjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatos, de gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a masszába. Felforrósítjuk az olajat.
Az almaszeleteket megforgatjuk a tésztában és a forró olajban aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk a fahéjas porcukorral és tálaljuk. Tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot kínálhatunk hozzá.
Variáció: Alma helyett készíthetjük banánból is. Ehhez a tésztamennyiséghez 4 banánt használjunk. Vágjuk három egyforma darabba, és úgy forgassuk a tésztába.
0 hozzászólás