Almakompótos süti hozzávalók:

1 személyre

12,5 dkg alma

0,25 dl víz

darabka vaníliarúd

0,5 dl zsemlemorzsa

6-7 dkg cukor

1,5 dkg vaj

0,5 dl tejszín

Almakompótos süti elkészítése:

A meghámozott és kimagozott almát vágd kisebb darabokra, s kevés (!) vízben – a cukor háromnegyedét és a vaníliát hozzáadva – főzd pépesre.

A zsemlemorzsát keverd el a maradék cukorral és pirítsd meg az olvasztott vajon, majd hagyd kihűlni.

Az almát és a morzsát egy tálkában rétegezd egymásra, hűtsd le és tejszínhabbal díszítve tálald.

Kicsit egyszerűbb, mint az almás pite.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc