Almaleves habgaluskával hozzávalók:

4 db alma

8 szem aszaltszilva

2-3 evőkanál cukor

reszelt citromhéj

1/2 teáskanál fahéj

őrölt szegfűszeg

tejföl

1-2 kanál finomliszt

Habgaluska

2 db tojásfehérje

1 evőkanál kristálycukor

1,5 teáskanál őrölt fahéj

Almaleves habgaluskával elkészítése:

A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben felteszem főni addig amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Közben a tejfölből és a lisztből habarást készítek, amit a főzőlével simára keverek. Kavargatás közben a leveshez öntöm és éppen csak forrni hagyom.

A habgaluskához: A tojásfehérjét kemény habbá verem a cukorral, és hozzákeverem a fahéjat. A fahéjas habból evőkanál segítségével galuskákat formázok, és cukros vízben kifőzöm őket úgy, mintha a madártejhez főznénk a habgaluskát. Az almalevest hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc