Almaleves habgaluskával hozzávalók:
4 db alma
8 szem aszaltszilva
2-3 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
1/2 teáskanál fahéj
őrölt szegfűszeg
tejföl
1-2 kanál finomliszt
Habgaluska
2 db tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
Almaleves habgaluskával elkészítése:
A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben felteszem főni addig amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Közben a tejfölből és a lisztből habarást készítek, amit a főzőlével simára keverek. Kavargatás közben a leveshez öntöm és éppen csak forrni hagyom.
A habgaluskához: A tojásfehérjét kemény habbá verem a cukorral, és hozzákeverem a fahéjat. A fahéjas habból evőkanál segítségével galuskákat formázok, és cukros vízben kifőzöm őket úgy, mintha a madártejhez főznénk a habgaluskát. Az almalevest hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.
0 hozzászólás