Almamártás hozzávalók:

60 dkg alma

8 dkg cukor

1 dkg só 10 dkg liszt (finom)

0.5 dkg szegfűszeg

1 db citrom

3 dl tej

0.5 dkg fahéj

8 dkg vaj

3 dl tejföl

fehér bor ízlés szerint

Almamártás elkészítése:

Az almát meghámozzuk, szép apró kockákra vágjuk, és egy kevés cukorral, szegfűszeggel, sóval, citromhéjjal ízesített vízben felpuhítjuk.

Világos, vajas rántást készítünk, tejjel felengedjük, simára keverjük és besűrítjük a mártást.

Tejfölt adunk hozzá, fellforraljuk, simára keverjük.

Fehérborral és citrommal ízesítjük.

Főtt marhahúshoz tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc