Almapuffancs hozzávalók:

2 nagyobb, savanykás alma

1 tojás

20-25 dkg liszt (jó, ha a fele korpás)

2-2,5 dl szódavíz

1 evőkanál porcukor

1 mokkáskanál sütőpor

1 mokkáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál só

1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

olaj a sütéshez

sárgabaracklekvár a tálaláshoz

Almapuffancs elkészítése:

Mély tálban elhabarjuk a tojást a szódavízzel, és beleszórjuk a fűszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük. 15 percig hagyjuk állni, addigra a liszt megduzzad.

Közben az almákat megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól lereszeljük, majd gyorsan – hogy ne barnulhasson meg – hozzákeverjük a tésztához, amelynek galuskamassza sűrűségűnek kell lennie. Legalább háromujjnyi olajat forrósítunk, amelybe apránként, teáskanállal beleszaggatjuk az almás masszát. Fedő alatt sütjük.

A kis almás puffancsok sülés közben megnőnek. Ha az alsó felük pirosra sült, megfordítjuk, de most már fedő nélkül sütjük tovább őket. A felesleges olajat lecsöpögtetve, meleg tálra rakjuk, és fahéjas porcukorral kínáljuk. Nagyon olcsó és egyszerű desszert.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc