Almás bakláva hozzávalók:

0,5 kg dió

2 kanál cukor

2 kanál méz

50 g vodka

1,5 kg alma

100 g mazsola

6 kanál cukor

50 g konyak

100 g margarin

1 kanál liszt

1 csomag réteslap

Almás bakláva elkészítése:

Reszeld le az almát, add hozzá a mazsolát, majd lassú tűzön párold meg. Amikor készen van, tedd bele a konyakot. Pörköld meg enyhén a diót, aprítsd fel  és keverd össze a cukorral, a mézzel és a vodkával.

Olvasztott margarinnal kend ki a tepsit, majd hintsd be liszttel. A réteslapot oszd három részre. Tedd az első adagot a tepsibe, úgy hogy mindegyiket megkened olvasztott margarinnal, majd öntsd rá a párolt almát.

Rakd rá a második margarinnal megkent adagot, majd kend el rajta a diós masszát, ezután az utolsó adag lapot is kend meg margarinnal. Éles késsel szeleteld fel, majd közepes tűzön süsd 30 percet.

Amikor elkészül hintsd meg porcukorral.

A párolt almába ízlés szerint tehetsz egy kanál kakaót, egy csomag vaníliás cukrot vagy szárított, darált fügét.

Böjtkor is fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc