Almás bakláva hozzávalók:
0,5 kg dió
2 kanál cukor
2 kanál méz
50 g vodka
1,5 kg alma
100 g mazsola
6 kanál cukor
50 g konyak
100 g margarin
1 kanál liszt
1 csomag réteslap
Almás bakláva elkészítése:
Reszeld le az almát, add hozzá a mazsolát, majd lassú tűzön párold meg. Amikor készen van, tedd bele a konyakot. Pörköld meg enyhén a diót, aprítsd fel és keverd össze a cukorral, a mézzel és a vodkával.
Olvasztott margarinnal kend ki a tepsit, majd hintsd be liszttel. A réteslapot oszd három részre. Tedd az első adagot a tepsibe, úgy hogy mindegyiket megkened olvasztott margarinnal, majd öntsd rá a párolt almát.
Rakd rá a második margarinnal megkent adagot, majd kend el rajta a diós masszát, ezután az utolsó adag lapot is kend meg margarinnal. Éles késsel szeleteld fel, majd közepes tűzön süsd 30 percet.
Amikor elkészül hintsd meg porcukorral.
A párolt almába ízlés szerint tehetsz egy kanál kakaót, egy csomag vaníliás cukrot vagy szárított, darált fügét.
Böjtkor is fogyasztható.
0 hozzászólás