Almás batyu hozzávalók:

300 g leveles tészta (mirelit)

1-2 db savanykás alma

30 g nyers marcipánmassza

30 g durvára vágott mogyoró

30 g rumba áztatott mazsola

2 evőkanál fahéjas cukor

1 tojás

Almás batyu elkészítése:

A felolvasztott leveles tészta lapokat egymásra fektetjük és kb. 40 x 20 cm-esre kinyújtjuk, majd 8 db 10 x 10 cm-es négyzetre felvágjuk. Az almákat meghámozzuk, megfelezzük, magházukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. A marcipánmasszát is felkockázzuk.

Az alma és marcipán darabokat a négyezeteken egyenlően elosztjuk, megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és a rumos mazsolával. A tetejét meghintjük a fahéjas cukorral. Minden egyes négyzet szélét tojásfehérjével megkenünk, a sarkokat felhajtjuk középre és jól összenyomkodjuk a tésztát, nehogy sütés közben szétnyíljon.

Az így elkészített almás batyukat kivajazott sütőlapra helyezzük, tetejüket megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 200°C-on 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc