Almás batyu hozzávalók:
300 g leveles tészta (mirelit)
1-2 db savanykás alma
30 g nyers marcipánmassza
30 g durvára vágott mogyoró
30 g rumba áztatott mazsola
2 evőkanál fahéjas cukor
1 tojás
Almás batyu elkészítése:
A felolvasztott leveles tészta lapokat egymásra fektetjük és kb. 40 x 20 cm-esre kinyújtjuk, majd 8 db 10 x 10 cm-es négyzetre felvágjuk. Az almákat meghámozzuk, megfelezzük, magházukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. A marcipánmasszát is felkockázzuk.
Az alma és marcipán darabokat a négyezeteken egyenlően elosztjuk, megszórjuk a durvára vágott mogyoróval és a rumos mazsolával. A tetejét meghintjük a fahéjas cukorral. Minden egyes négyzet szélét tojásfehérjével megkenünk, a sarkokat felhajtjuk középre és jól összenyomkodjuk a tésztát, nehogy sütés közben szétnyíljon.
Az így elkészített almás batyukat kivajazott sütőlapra helyezzük, tetejüket megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 200°C-on 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
0 hozzászólás