Almás-diós palacsinta hozzávalók:

6 vastagabb palacsinta

2 savanyú alma

3 kanál cukor

fahéj

2 kanál kakaó

1 csésze tört (nem őrölt) dióbél

vaníliacukor

rum

Almás-diós palacsinta elkészítése:

A kakaóból, egy kanál cukorból, rumból és 1 csésze vízből készíts szirupot.

Amikor megfőtt add hozzá a diót, majd hagyd kihűlni.

Reszeld le az almákat, majd pirítsd meg egy kevés cukorral.

A legvégén szórd bele a vaníliacukrot és a fahéjat.

Amikor az alma és a szirup is kihűlt, a palacsintalapokat tedd egy széles tányérra és töltsd meg a következőképpen: rakj két kanál almát az egyik palacsintalapba, két kanál szirupot egy másikba. Miután mindegyiket megtöltötted, szórd meg porcukorral és fahéjjal.

Tejjel, desszertként is tálalhatod.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc