Almás-diós palacsinta hozzávalók:
6 vastagabb palacsinta
2 savanyú alma
3 kanál cukor
fahéj
2 kanál kakaó
1 csésze tört (nem őrölt) dióbél
vaníliacukor
rum
Almás-diós palacsinta elkészítése:
A kakaóból, egy kanál cukorból, rumból és 1 csésze vízből készíts szirupot.
Amikor megfőtt add hozzá a diót, majd hagyd kihűlni.
Reszeld le az almákat, majd pirítsd meg egy kevés cukorral.
A legvégén szórd bele a vaníliacukrot és a fahéjat.
Amikor az alma és a szirup is kihűlt, a palacsintalapokat tedd egy széles tányérra és töltsd meg a következőképpen: rakj két kanál almát az egyik palacsintalapba, két kanál szirupot egy másikba. Miután mindegyiket megtöltötted, szórd meg porcukorral és fahéjjal.
Tejjel, desszertként is tálalhatod.
0 hozzászólás