Almás és kukoricadarás süti hozzávalók:
½ csésze liszt
½ csésze kukoricadara
½ csésze cukor
75 g margarin
1 kiskanál sütőpor
2 tasak vaníliacukor
1 csésze apróra vágott dió
4-5 alma
2 kiskanál fahéj
Almás és kukoricadarás süti elkészítése:
Összekavarjuk a lisztet, kukoricadarát, sütőport, cukrot és vaníliacukrot. Meghámozzuk az almát, lereszeljük és összekavarjuk fahéjjal. A margarint vékony szeletekre vágjuk. Az összekavart száraz hozzávalókat háromba osztjuk, az almát kettőbe, a margarint pedig szintén három egyenlő részre. A margarin egyharmadát a tepsi aljára tesszük, ráöntjük a száraz keverék egyharmadát, erre az alma felét, megint egyharmadot a száraz keverékből, rá a margarin egy harmadát, erre a maradék almát, s rá a maradék száraz keveréket, végül a tetejére a maradék margarint. Rászórjuk a diót és 1-2 evőkanál cukrot. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Megvárjuk míg kihül s csak utána szeleteljük.
Az almás és kukoricadarás süti receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás