Almás grízes puding hozzávalók:

400 g méz

250 g búzadara (gríz)

0,4 l tej

1 kg alma

100 g vaj

1 tasak vaníliás cukor

Almás grízes puding elkészítése:

A pudingformát kivajazzuk, és megszórjuk a gríz egyharmadával. A meghámozott, lereszelt alma felét egyenletes rétegben eligazítjuk a formában, a megmaradt gríz felét rászórjuk. Erre rátesszük a maradék almát, arra pedig a megmaradt grízt szórjuk.

A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a mézet, hozzátesszük a vaníliás cukrot, majd az egészet ráöntjük az almás keverékre. A tetejére helyenként vajdarabkákat teszünk. Sütőbe tesszük és közepes lángon addig sütjük, amíg szépen megpirul.

Hidegen, vagy melegen tálalhatjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc