Almás grízes puding hozzávalók:
400 g méz
250 g búzadara (gríz)
0,4 l tej
1 kg alma
100 g vaj
1 tasak vaníliás cukor
Almás grízes puding elkészítése:
A pudingformát kivajazzuk, és megszórjuk a gríz egyharmadával. A meghámozott, lereszelt alma felét egyenletes rétegben eligazítjuk a formában, a megmaradt gríz felét rászórjuk. Erre rátesszük a maradék almát, arra pedig a megmaradt grízt szórjuk.
A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a mézet, hozzátesszük a vaníliás cukrot, majd az egészet ráöntjük az almás keverékre. A tetejére helyenként vajdarabkákat teszünk. Sütőbe tesszük és közepes lángon addig sütjük, amíg szépen megpirul.
Hidegen, vagy melegen tálalhatjuk.
0 hozzászólás