Almás húsos szalonna hozzávalók:

6-8 személyre

60 dkg sütnivaló sertéshús fél centi vékony szeletekben (baconnal vagy füstölt szalonnával is helyettesíthető)

4 db nagy hagyma

75 dkg savanyú alma

friss vagy szárított kakukkfű

bors

Almás húsos szalonna elkészítése:

Szárítsd le a hússzeleteket papírtörlővel és borsozd meg. Melegítsd fel jól a serpenyőt (ha húst használsz, kevés zsiradékkal). Pirítsd a szeletek mindkét oldalát 1-1 percig, majd a tüzet visszafogva – rendszeres forgatás mellett – süsd a húst, míg ropogós, aranybarna nem lesz, majd a serpenyőből kivéve sózd meg.

Öntsd le a serpenyőben lévő zsiradék javát, tedd bele a vékony szeletekre felkarikázott hagymát, valamint a magházától megszabadított, s nem túl vékony gerezdekre vágott almát. Párold puhára. Ízesítsd kakukkfűvel, sóval, borssal és a végén rétegezd rá a hússzeleteket. (Egészen barna rozskenyérrel tálald.)

E fogás szalonnás változata sütőben is elkészíthető. A szalonnát ilyenkor rácsra teszik, s azt a hideg sütőbe helyezik. Az almát és a hagymát egy tűzálló tálban vagy tepsiben a szalonna alá tolják.

200 fokon sütik, míg a szalonna mindkét oldala szép barna nem lesz (ehhez időnként meg kell fordítani!). Egy a szalonna alá helyezett fóliatálcával szabályozható, hogy mennyi zsír csorogjon az almára és a hagymára.

Az almás húsos szalonna receptet Alice ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc