Almás húsos szalonna hozzávalók:
6-8 személyre
60 dkg sütnivaló sertéshús fél centi vékony szeletekben (baconnal vagy füstölt szalonnával is helyettesíthető)
4 db nagy hagyma
75 dkg savanyú alma
friss vagy szárított kakukkfű
só
bors
Almás húsos szalonna elkészítése:
Szárítsd le a hússzeleteket papírtörlővel és borsozd meg. Melegítsd fel jól a serpenyőt (ha húst használsz, kevés zsiradékkal). Pirítsd a szeletek mindkét oldalát 1-1 percig, majd a tüzet visszafogva – rendszeres forgatás mellett – süsd a húst, míg ropogós, aranybarna nem lesz, majd a serpenyőből kivéve sózd meg.
Öntsd le a serpenyőben lévő zsiradék javát, tedd bele a vékony szeletekre felkarikázott hagymát, valamint a magházától megszabadított, s nem túl vékony gerezdekre vágott almát. Párold puhára. Ízesítsd kakukkfűvel, sóval, borssal és a végén rétegezd rá a hússzeleteket. (Egészen barna rozskenyérrel tálald.)
E fogás szalonnás változata sütőben is elkészíthető. A szalonnát ilyenkor rácsra teszik, s azt a hideg sütőbe helyezik. Az almát és a hagymát egy tűzálló tálban vagy tepsiben a szalonna alá tolják.
200 fokon sütik, míg a szalonna mindkét oldala szép barna nem lesz (ehhez időnként meg kell fordítani!). Egy a szalonna alá helyezett fóliatálcával szabályozható, hogy mennyi zsír csorogjon az almára és a hagymára.
Az almás húsos szalonna receptet Alice ajánlotta.
0 hozzászólás