Almás kataif hozzávalók:
300 g metélt tészta (vékonyabb metélttel jobb lesz)
2 kg
300 g cukor
600-700 g tejszínhab
fahéj
citromlé
vaj
Almás kataif elkészítése:
A desszerthez az almát megtisztítjuk, vékony szeletekre reszeljük, 150 g cukorral megpároljuk. Teszünk hozzá 1 kanál búzadarát, és még egy keveset a tűzön hagyjuk.
Levesszük a tűzről, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal.
A metéltet tapadásmentes serpenyőben megpirítjuk. Gyakran kevergetjük, hogy ne égjen meg, csak megpiruljon.
A vizet a cukorral 5 percig főzzük, levesszük a tűzről, kevés citromlevet adunk hozzá.
Kevés vajjal kikenünk egy tepsit (33/21 cm), a metélt felét beletesszük, majd az almát és végül a metélt maradék részét. Ráöntjük a szirupot, és 180ºC-os sütőbe tesszük fél órára, amíg a szirupot magába szívja.
Hagyjuk hűlni. Mikor az almás kataif teljesen kihűlt, tejszínhabot teszünk rá, és hűtőbe tesszük. Felvágás előtt néhány órát hidegben tartjuk.
0 hozzászólás