Almás kataif hozzávalók:

300 g metélt tészta (vékonyabb metélttel jobb lesz)

2 kg alma

300 g cukor

600-700 g tejszínhab

fahéj

citromlé

vaj

Almás kataif elkészítése:

A desszerthez az almát megtisztítjuk, vékony szeletekre reszeljük, 150 g cukorral megpároljuk. Teszünk hozzá 1 kanál búzadarát, és még egy keveset a tűzön hagyjuk.

Levesszük a tűzről, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal.

A metéltet tapadásmentes serpenyőben megpirítjuk. Gyakran kevergetjük, hogy ne égjen meg, csak megpiruljon.

A vizet a cukorral 5 percig főzzük, levesszük a tűzről, kevés citromlevet adunk hozzá.

Kevés vajjal kikenünk egy tepsit (33/21 cm), a metélt felét beletesszük, majd az almát és végül a metélt maradék részét. Ráöntjük a szirupot, és 180ºC-os sütőbe tesszük fél órára, amíg a szirupot magába szívja.

Hagyjuk hűlni. Mikor az almás kataif teljesen kihűlt, tejszínhabot teszünk rá, és hűtőbe tesszük. Felvágás előtt néhány órát hidegben tartjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc