Almás kenyérpuding hozzávalók:
1 vekni
1,5 kg alma
3 evőkanál cukor
citromhéj
1 kiskanál fahéj
4 tojás
10 dkg vaj
1 csésze tej
Almás kenyérpuding elkészítése:
A kenyeret megáztatjuk a tejben, majd kifacsarjuk; a vajat habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a kenyér belsejét, valamint a fahéjat és jól összekeverjük.
Ezután öntjük hozzá a tojások habbá vert fehérjét, a citromhéjat és finoman összekeverjük.
Zsírral kikent és zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntünk egy réteget ebből a keverékből, majd egy réteg meghámozott és felszeletelt almát helyezünk rá. Közepes lángon megsütjük.
A desszertet boros mártással tálaljuk.
0 hozzászólás