Almás kenyérpuding hozzávalók:

1 vekni

1,5 kg alma

3 evőkanál cukor

citromhéj

1 kiskanál fahéj

4 tojás

10 dkg vaj

1 csésze tej

Almás kenyérpuding elkészítése:

A kenyeret megáztatjuk a tejben, majd kifacsarjuk; a vajat habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a kenyér belsejét, valamint a fahéjat és jól összekeverjük.

Ezután öntjük hozzá a tojások habbá vert fehérjét, a citromhéjat és finoman összekeverjük.

Zsírral kikent és zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntünk egy réteget ebből a keverékből, majd egy réteg meghámozott és felszeletelt almát helyezünk rá. Közepes lángon megsütjük.

A desszertet boros mártással tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc