Almás kukoricapuding hozzávalók:
1 liter tej
5 evőkanál búzadara
5 evőkanál kukoricaliszt
8 evőkanál cukor
6 tojás
3 evőkanál vaj
citromhéj
50 g mazsola
1 kg alma
só
Almás kukoricapuding elkészítése:
Főzd fel a tejet cukorral és sóval. Közben keverd össze a búzadarát a kukoricaliszttel, majd lassanként add hozzá a tejhez. Ha megfőtt, hagyd hűlni.
Keverd habbá a vajat, add hozzá a tojássárgákat, a kihűlt búzadarát, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, végül a habbá vert tojásfehérjéket. Lassan keverd össze.
k
Egy kivajazott és zsemlemorzsával bélelt szufléformába tegyél egy réteg keveréket, majd rá egy réteg meghámozott és vékony szeletekre vágott almát. Így folytasd, míg megtelik a forma.
Közepes hőfokon süsd meg sütőben.
A kukoricapudingot megcukrozva vagy boros szósszal tálald. Az almákat összekeverheted cukorral, és megpuhíthatod a tűzhelyen, ha úgy jobban szereted.
0 hozzászólás