Almás kukoricapuding hozzávalók:

1 liter tej

5 evőkanál búzadara

5 evőkanál kukoricaliszt

8 evőkanál cukor

6 tojás

3 evőkanál vaj

citromhéj

50 g mazsola

1 kg alma

Almás kukoricapuding elkészítése:

Főzd fel a tejet cukorral és sóval. Közben keverd össze a búzadarát a kukoricaliszttel, majd lassanként add hozzá a tejhez. Ha megfőtt, hagyd hűlni.

Keverd habbá a vajat, add hozzá a tojássárgákat, a kihűlt búzadarát, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, végül a habbá vert tojásfehérjéket. Lassan keverd össze.

k

Egy kivajazott és zsemlemorzsával bélelt szufléformába tegyél egy réteg keveréket, majd rá egy réteg meghámozott és vékony szeletekre vágott almát. Így folytasd, míg megtelik a forma.

Közepes hőfokon süsd meg sütőben.

A kukoricapudingot megcukrozva vagy boros szósszal tálald. Az almákat összekeverheted cukorral, és megpuhíthatod a tűzhelyen, ha úgy jobban szereted.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc