Almás-mazsolás puding hozzávalók:

12 szelet toast kenyér

8 tojás

50 g lágy vaj

100 g mazsola

1 alma

1 evőkanál citromlé

150 g cukor

200 g tejföl

600 ml tej

½ teáskanál fahéj

¼ teáskanál vanília

Almás-mazsolás puding elkészítése:

Vajjal megkenjük a toast szeleteket, egy tálcán a sütőben megpirítjuk.

Egy hőálló edényt kivajazunk, az aljába teszünk 4 szelet toast kenyeret, és rászórjuk a mazsola 1/3-át, majd a felszeletelt és citromlével – a barnulást megelőzendő – meglocsolt alma 1/3-át is ráhelyezzük. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg elfogy a kényér, a mazsola meg az alma.

Egy edénybe felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a tejet, a vaníliát és a fahéjat (esetleg citromhéjat), és jól elkeverjük. Az egész masszát egyenletesen ráöntjük a hőálló edényben található kenyérszeletekre, majd az edényt befödjük, és egy órát pihentetjük. Ezalatt a kenyér megpuhul és megduzzad.

Végül alufóliával letakarjuk az edényt (hogy ne piruljon meg a teteje), és 1 órára, vízfürdőre a sütőbe helyezzük.

Melegen, gyümölcsszósszal, vagy vaníliakrémmel megkenve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc