Almás-mazsolás puding hozzávalók:
12 szelet toast kenyér
8 tojás
1 alma
1 evőkanál citromlé
600 ml tej
½ teáskanál fahéj
¼ teáskanál vanília
Almás-mazsolás puding elkészítése:
Vajjal megkenjük a toast szeleteket, egy tálcán a sütőben megpirítjuk.
Egy hőálló edényt kivajazunk, az aljába teszünk 4 szelet toast kenyeret, és rászórjuk a mazsola 1/3-át, majd a felszeletelt és citromlével – a barnulást megelőzendő – meglocsolt alma 1/3-át is ráhelyezzük. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg elfogy a kényér, a mazsola meg az alma.
Egy edénybe felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a tejet, a vaníliát és a fahéjat (esetleg citromhéjat), és jól elkeverjük. Az egész masszát egyenletesen ráöntjük a hőálló edényben található kenyérszeletekre, majd az edényt befödjük, és egy órát pihentetjük. Ezalatt a kenyér megpuhul és megduzzad.
Végül alufóliával letakarjuk az edényt (hogy ne piruljon meg a teteje), és 1 órára, vízfürdőre a sütőbe helyezzük.
Melegen, gyümölcsszósszal, vagy vaníliakrémmel megkenve tálaljuk.
0 hozzászólás