Almás-mazsolás tekercs hozzávalók:

Lap

6 tojás

120 g cukor

90 g liszt

15 ml rum aroma

Töltelék

500 g tehén túró

100 g mazsola

150 g cukor

100 ml tej

vanília aroma

2 alma

porcukor

Almás-mazsolás tekercs elkészítése:

A tojásfehérjéket habosra verjük cukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet és a rum aromát. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, kivajazzuk, beleöntjük a keveréket és elegyengetjük. 150 fokos sütőben sütjük 20-25 percig. Felforraljuk a tejet mazsolával, cukorral és vanília aromával. Külön puhára főzzük a felszeletelt almát. A tejet hagyjuk kicsit rotyogi, azután levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűli, hozzákavarjuk a túrót. Mikor a lap megsült, kivesszük és hagyjuk hűlni. A lapon elkenjük a túrós tölteléket és teszünk rá egy sor almát, azután feltekerjük. A sütemény tetejét néhány szelet almával és porcukorral meghintve díszitjük.

Az almás-mazsolás tekercs receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc