Almás-mazsolás tekercs hozzávalók:
Lap
6 tojás
120 g cukor
90 g liszt
15 ml rum aroma
Töltelék
500 g tehén túró
100 g mazsola
150 g cukor
100 ml tej
vanília aroma
2 alma
porcukor
Almás-mazsolás tekercs elkészítése:
A tojásfehérjéket habosra verjük cukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet és a rum aromát. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, kivajazzuk, beleöntjük a keveréket és elegyengetjük. 150 fokos sütőben sütjük 20-25 percig. Felforraljuk a tejet mazsolával, cukorral és vanília aromával. Külön puhára főzzük a felszeletelt almát. A tejet hagyjuk kicsit rotyogi, azután levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűli, hozzákavarjuk a túrót. Mikor a lap megsült, kivesszük és hagyjuk hűlni. A lapon elkenjük a túrós tölteléket és teszünk rá egy sor almát, azután feltekerjük. A sütemény tetejét néhány szelet almával és porcukorral meghintve díszitjük.
Az almás-mazsolás tekercs receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás