Almás rétes hozzávalók:

Filo rétestészta

4 nagy alma

2 evőkanál cukor

1 evőkanál citromlé

Almás rétes elkészítése:

A Filo réteslapok elkészítését megnézheted itt.

A lapokat külön-külön formába helyezzük és mindegyiket megkenjük a vajba mártott ecsettel.

A töltelékhez: megreszelünk 4 nagy darab almát és 2 evőkanál cukor, valamint 1 evőkanál citromlé hozzáadásával gyors tűzön megpároljuk -, amíg az összes leve elpárolog.

Felkenjük a tölteléket az első filo tészta sorra, majd elkezdjük a tetejére helyezni a többit … közben bekenjük az apró lapok közötti réseket olvasztott vajjal. A végén felosztjuk a tésztát.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütjük.

Amikor kész van, meghintjük egy kevés porcukorral.

 

A receptet Seima ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc