Almás rétes hozzávalók:
4 nagy alma
2 evőkanál cukor
1 evőkanál citromlé
Almás rétes elkészítése:
A Filo réteslapok elkészítését megnézheted itt.
A lapokat külön-külön formába helyezzük és mindegyiket megkenjük a vajba mártott ecsettel.
A töltelékhez: megreszelünk 4 nagy darab almát és 2 evőkanál cukor, valamint 1 evőkanál citromlé hozzáadásával gyors tűzön megpároljuk -, amíg az összes leve elpárolog.
Felkenjük a tölteléket az első filo tészta sorra, majd elkezdjük a tetejére helyezni a többit … közben bekenjük az apró lapok közötti réseket olvasztott vajjal. A végén felosztjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütjük.
Amikor kész van, meghintjük egy kevés porcukorral.
A receptet Seima ajánlotta.
0 hozzászólás