Almás rizspuding hozzávalók:

1 pohár rizs

1 kg alma

3-4 kanál liszt

150 g darált dió

50 g mazsola

100 g vaj

1 kanál zsemlemorzsa

Almás rizspuding elkészítése:

Takarítsd meg az almát és főzd meg cukros vízben, amíg jól elfövi a levét. Külön főzd meg a megmosott és kiválogatott rizst.

Vajazz ki egy serpenyőt, hintsd be zsemlemorzsával és tegyél bele egy réteg rizst, egy réteg almát majd egy réteg daráltdiót.

Az utolsó réteg a mazsolás rizs legyen. Tedd a maradék vajat a tetejére és süsd meg a pudingot sütőben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc