Almás sütemény fahéjas szósszal hozzávalók:
Lap
12 toast szelet
Töltelék
500 g alma
1 citrom leve
4 evőkanál cukor
6 tojás
500 ml tejszín
200 ml tej
½ csokor menta
Dekor
100 ml tejszín
Szósz
250 ml tej
6 evőkanál Sherry
2 kiskanál fahéj
2 evőkanál cukor
Almás sütemény fahéjas szósszal elkészítése:
A toast kenyerek héját levágjuk és enyhén megpirítjuk őket. Egy kalács formát kibélelünk sütőpapírral, aztuán a kenyerekkel kitapétázzuk először a forma széleit, azután az alját. Az almát megpucoljuk, kivesszük a csutkáját és apróra vágjuk. Az almára ráöntjük a citromlevet és egy serpenyőben két evőkanál cukorral megpároljuk. Hagyjuk kihülni, azután leszűrjük a levét és beletesszük a formába. Egy tálban összekavarjuk a tojásokat, tejszínt, tejet és két evőkanál cukrot. Hozzáadjuk az almát. Megmossuk a mentát, néhány levelet meghagyunk a dekorációhoz, a többit apróra vágjuk és hozzákavarjuk az almához. A sütőt előmelegítjük 175 fokosra. A formát lefedjük egy deszkával, hogy az alma és a krém felvegye egymás ízét, és így hagyjuk egy órára, majd egy órára betesszük a sütőbe. Mikor a sütemény megsült, további egy órát hagyjuk hűlni, azután betesszük hűtőbe. Tálalás előtt egy tálcára tesszük, felverjük a habot és feldíszitjük vele a sütit (megtöltjük vele a réseket). Mentalevelekkel díszitjük a tetejét.
Fahéjas szósz: a tejet, Sherry-t, fahéjat és cukrot feltesszük tűzre. Mikor kihűlt a sütemény mellé tálaljuk.
Az almás sütemény fahéjas szósszal receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás