Almás sütemény fahéjas szósszal hozzávalók:

Lap

12 toast szelet

Töltelék

500 g alma

1 citrom leve

4 evőkanál cukor

6 tojás

500 ml tejszín

200 ml tej

½ csokor menta

Dekor

100 ml tejszín

Szósz

250 ml tej

6 evőkanál Sherry

2 kiskanál fahéj

2 evőkanál cukor

Almás sütemény fahéjas szósszal elkészítése:

A toast kenyerek héját levágjuk és enyhén megpirítjuk őket. Egy kalács formát kibélelünk sütőpapírral, aztuán a kenyerekkel kitapétázzuk először a forma széleit, azután az alját. Az almát megpucoljuk, kivesszük a csutkáját és apróra vágjuk. Az almára ráöntjük a citromlevet és egy serpenyőben két evőkanál cukorral megpároljuk. Hagyjuk kihülni, azután leszűrjük a levét és beletesszük a formába. Egy tálban összekavarjuk a tojásokat, tejszínt, tejet és két evőkanál cukrot. Hozzáadjuk az almát. Megmossuk a mentát, néhány levelet meghagyunk a dekorációhoz, a többit apróra vágjuk és hozzákavarjuk az almához. A sütőt előmelegítjük 175 fokosra. A formát lefedjük egy deszkával, hogy az alma és a krém felvegye egymás ízét, és így hagyjuk egy órára, majd egy órára betesszük a sütőbe. Mikor a sütemény megsült, további egy órát hagyjuk hűlni, azután betesszük hűtőbe. Tálalás előtt egy tálcára tesszük, felverjük a habot és feldíszitjük vele a sütit (megtöltjük vele a réseket). Mentalevelekkel díszitjük a tetejét.
Fahéjas szósz: a tejet, Sherry-t, fahéjat és cukrot feltesszük tűzre. Mikor kihűlt a sütemény mellé tálaljuk.

Az almás sütemény fahéjas szósszal receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc