Almás-szilvás puding hozzávalók:
1 l tej
3 tojás
150 g vaj
200 g liszt
1/2 kg
1/4 kg sárgabarack
100 g cukor
gyümölcs szirup
Almás-szilvás puding elkészítése:
Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, add hozzá a lisztet, majd keverd össze. Folytonos kavargatás mellett öntsd bele a tejet. Tegyél bele cukrot ízlés szerint, keverd jól össze, majd vedd le a lángról és hagyd hűlni.
Egyesével add hozzá a tojássárgákat, keverd össze mindegyik után, majd mehet bele a habbá vert tojásfehérje. A megmosott almákat vágd szeletekre és cukrozd meg. Mosd meg a szilvákat, és vágd félbe őket.
Vajazz ki egy tepsit, tegyél bele egy réteg szószt, egy réteg szilvát, majd újból egy réteg szószt, egy réteg almát, és így tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók. A legfelső réteg barack lesz. Helyezd be a pudingot a sütőbe, hogy süljön meg.
Gyümölcssziruppal szolgáld fel.
0 hozzászólás