Almás-túrós sütemény hozzávalók:

Tészta

130 g vaj

130 g porcukor

egy csipet só

1 tasak vanillincukor

fél citrom reszelt héja

4 tojássárgája

200 g túró

2 evőkanál tejföl

4 tojásfehérje

50 g mazsola

2 evőkanál rum

170 g liszt

Díszítés

fél kg alma

egy citrom leve

fél tasak fahéjas porcukor

vaj és liszt a sütőlemez kikenéséhez

Almás-túrós sütemény elkészítése:

Az almás süteményhez a vajat a cukor felével, a sóval, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A tojássárgákat apránként hozzáadjuk. A túrót és a tejfölt hozzákeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a maradék cukrot. Az egészet a túrós masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet és a rumba áztatott mazsolákat.

A masszát egy megvajazott, kilisztezett sütőlemezre kenjük.

A meghámozott almákat szeletekre vágjuk, citromlével megöntözzük és befedjük vele a túrómasszát. A desszertet megszórjuk fahéjas porcukorral és 170 fokon kb. 30 percig sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc