Almás-túrós sütemény hozzávalók:
Tészta
130 g vaj
130 g porcukor
egy csipet só
1 tasak vanillincukor
fél citrom reszelt héja
4 tojássárgája
200 g túró
2 evőkanál tejföl
4 tojásfehérje
50 g mazsola
2 evőkanál rum
170 g liszt
Díszítés
fél kg alma
egy citrom leve
fél tasak fahéjas porcukor
vaj és liszt a sütőlemez kikenéséhez
Almás-túrós sütemény elkészítése:
Az almás süteményhez a vajat a cukor felével, a sóval, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A tojássárgákat apránként hozzáadjuk. A túrót és a tejfölt hozzákeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a maradék cukrot. Az egészet a túrós masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet és a rumba áztatott mazsolákat.
A masszát egy megvajazott, kilisztezett sütőlemezre kenjük.
A meghámozott almákat szeletekre vágjuk, citromlével megöntözzük és befedjük vele a túrómasszát. A desszertet megszórjuk fahéjas porcukorral és 170 fokon kb. 30 percig sütjük.
0 hozzászólás