Almás túrótorta hozzávalók:

100 g tehéntúró

4 evőkanál olaj

3 tojás

1 csomag vaníliáscukor

50 g méz

200 g liszt

1 teáskanál sütőpor

3 kg alma

60 g folyékony méz

1/8 l tejföl

Almás túrótorta elkészítése:

A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliáscukorral és a mézzel. Összekeverjük a sütőport a liszttel, és az eddigieket összekeverjük. Tortaformába tesszük a tésztát, és hűvös helyre tesszük. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, és eltávolítjuk a csutkáját.

Rövid időre sós vízbe mártjuk és kivesszük a csutkáját. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és körberakjuk a tésztán. A tortát forró sütőbe tesszük, és félig megsütjük (kb. 25 perc).

Két tojást a folyékony mézzel és tejföllel jól felverünk, és ráöntjük a tortára, majd tovább sütjük, míg az öntet aranyszínűvé válik és kemény lesz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc