Almával grillezett pulykaszelet bundáskenyérrel hozzávalók:
50 dkg pulykamell
20 dkg alma
fél citrom
5 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
só
gyömbér
őrölt fehérbors
Bundás kenyér
8 fél szelet szikkadt kenyér
2 db felvert tojás
1 dl tej
só, bors
egyéb ízesítők ízlés szerint
3 dl főzőolaj
Almával grillezett pulykaszelet bundáskenyérrel elkészítése:
A filézett pulykamellből szeleteket vágunk, kevés hevített vajon enyhén sózva elősütjük. Az almákat megmossuk, magházaikat eltávolítjuk, felszeleteljük. Kevés szűrt citromlével lecsepegtetjük.
Rátesszük a borssal, gyömbérrel fűszerezett pulykaszeletekre, meghintjük reszelt sajttal, s forró sütőben aranysárgára sütjük.
A bundáskenyér elkészítése: A tojásokat verjük fel egy mélytányérban a hozzáöntött tejjel és ízesítőkkel, majd az ujjnyi vastag kenyérszeleteket forgassuk meg benne.
A felforrósított olajban, először az egyik, majd a másik felét aranysárgára sütjük, papírszalvétára szedve leszűrjük a felesleges olajtól.
Végül a rostonsült pulykamelleket bundáskenyérre tesszük.
Tökéletes gyümölcsös-húsos egytálétel!
0 hozzászólás