Amália fánkok hozzávalók:

2 tojás

½ kg liszt

citrom vagy narancs lereszelt héja

1 csomag vaniliás cukor

ásványvíz

50 gr vaj vagy egy kis olaj

2 kanál cukor

1 kocka élesztő

Amália fánkok elkészítése:

Az élesztőt egy bögre langyos vízbe tesszük kevés liszttel és egy kiskanál cukorral, kelni hagyjuk.

Ezután hozzáöntjük az összes többi hozzávalóhoz és az egészet puha tésztává gyúrjuk (amíg elválik a tál belsejétől).

1 órára kelni hagyjuk.

A nyújtótáblát megkenjük olajjal és a tésztát kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd a fánkokat pohárral kiszaggatjuk.

Forró olajban megsütjük majd porcukorral szórjuk meg (ízlés szerint).

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc