Amatriciana szósz hozzávalók:

15-20 dkg  kaiser (vagy egyéb füstölt, kicsit zsíros felvágott)

2 doboz hámozott, egész paradicsomot tartalmazó konzerv

1 fej hagyma

olívaolaj

0,5 dl vörösbor (nem kötelező)

bazsalikom

só, bors

Amatriciana szósz elkészítése:

A hosszában felvágott hagymát párold meg egy mély teflon serpenyőben, olívaolajban, a kockára szelt felvágottal együtt.

Amikor a hagyma áttetszővé és puhává válik, add hozzá a 2 konzerv paradicsomot, sót, borsot, bazsalikomot, esetleg egy kis apróra vágott csípős paprikát.

Forrald alacsony lángon 10 percig.

Hozzáadhatod a vörösbort, ha szereted, és főzd még néhány percig.

Parmezánnal tálald.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc