Amerikai bableves földimogyoróval hozzávalók:

15 dkg földimogyoró

1 csokor zöldhagyma

20 dkg zeller

2 burgonya

1 evőkanál földimogyoró olaj

50 dkg paradicsom

3 evőkanál zúzott koriander levél

3 evőkanál zúzott kakukkfű

80 dkg száraz bab (konzerv)

só, friss bors

5 csepp tabasco

Amerikai bableves földimogyoróval elkészítése:

A mogyoró felét megdaráljuk, a másik felét pedig megpergeljük egy serpenyőben (olaj nélkül).

A hagymát és a zellert 1 cm-es karikákra, a burgonyát pedig kockára vágjuk.

A földimogyoró olajat egy serpenyőben forrósodni tesszük, majd megpergeljük benne a zöldségeket.

Rászórjuk a darált mogyorót. Hozzáadjuk a paradicsomot, esetleg egy kevés levest is, majd a zöldségeket, és kb. 20 percig főzzük.

A babot egy szűrő segítségével leszűrjük, egy fazékba tesszük és 5 percig hagyjuk kihűlni. Sóval, borssal és tabascoval fűszerezzük.

A koriander leveleket apróra vágjuk és belekeverjük a bablevesbe. Megszórjuk a maradék darált mogyoróval.

Fehér kenyérrel fogyasztjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc