Amerikai bableves földimogyoróval hozzávalók:
15 dkg földimogyoró
1 csokor zöldhagyma
20 dkg zeller
2 burgonya
1 evőkanál földimogyoró olaj
50 dkg paradicsom
3 evőkanál zúzott koriander levél
3 evőkanál zúzott kakukkfű
80 dkg száraz bab (konzerv)
só, friss bors
5 csepp tabasco
Amerikai bableves földimogyoróval elkészítése:
A mogyoró felét megdaráljuk, a másik felét pedig megpergeljük egy serpenyőben (olaj nélkül).
A hagymát és a zellert 1 cm-es karikákra, a burgonyát pedig kockára vágjuk.
A földimogyoró olajat egy serpenyőben forrósodni tesszük, majd megpergeljük benne a zöldségeket.
Rászórjuk a darált mogyorót. Hozzáadjuk a paradicsomot, esetleg egy kevés levest is, majd a zöldségeket, és kb. 20 percig főzzük.
A babot egy szűrő segítségével leszűrjük, egy fazékba tesszük és 5 percig hagyjuk kihűlni. Sóval, borssal és tabascoval fűszerezzük.
A koriander leveleket apróra vágjuk és belekeverjük a bablevesbe. Megszórjuk a maradék darált mogyoróval.
Fehér kenyérrel fogyasztjuk.
0 hozzászólás