Amerikai palacsinta (pancake) hozzávalók:

AMERIKAI PALACSINTA 4 személyre (egészségesebb összetevők)

20 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)
1 db tojás (bio, vagy szabadtartású)
3 dl tej (gabona)
1/2 kiskanál sütőpor (foszfátmentes)
1 evőkanál cukor (nád, nyírfa vagy sztívia)
csipet só (nem finomított, természetes)
olívaolaj (extra szűz)

Amerikai palacsinta (pancake) elkészítése:

1. a tojást szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük
2. a sárgáját a cukorral és a tejjel habosra keverjük
3. a lisztet a sütőporral, majd a tejes keverékkel csomómentesre kikeverjük
4. palacsintasütőt, vagy serpenyőt felmelegítjük, pár csepp olajjal kikenjük és 8-10 cm átmérőjű korongokat sütünk

Praktikák:
– ha van rá idő, sütés előtt pár órára pihentetni lehet az összekevert tésztát (így a liszt jól meg tudja szívni magát)
– a sütőpor mennyiségét -ezzel a palacsinta vastagságát- 2,5 kiskanálnyi mennyiségig növelhetjük (nálunk nem kedvelt a sütőpor íze, ezért szoktam minimális mennyiséget használni, így azonban vékonykák a palacsinták)
– tálalható lekvárral, friss gyümölccsel, juhar sziruppal, vagy akár sós feltétekkel is (egyik amerikai reggelink alkalmával az alábbi „szendvicset” készítette magának a mellettünk lévő asztalnál ülő „helyi”: pancake bőségesen megöntözve juharsziruppal, sonka, feltét zárásként ropogósra sült szalonna, mellé köretnek néhány szem mosolygós áfonya – na ezt így még nem mertem kipróbálni…)

 

Az amerikai palacsinta receptet Receptműves küldte. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc