Amerikai vajas keksz hozzávalók:

240 g liszt

170 g hideg vaj

70-120 g cukor

1 tojássárgája

Amerikai vajas keksz elkészítése:

A lisztet a vajjal robotgépbe tesszük és összetörjük (vagy kézzel szétnyomkodjuk a vajat és a liszttel egy fakanál segítségével addig keverjük, amíg morzsaszerűvé válik), majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukrot, és tésztát gyúrunk belőle.

Ezután a tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

A félóra elteltével a tésztát kinyújtjuk, és kekszformázóval feldaraboljuk.

A kivágott formákat 5-10 percre hűtőbe tesszük, ezalatt a sütőt 180°C fokra hevítjük, majd a kekszet 10-15 percig sütjük.

Miután megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd egy zárt dobozba tesszük és másnap reggelig így hagyjuk.

Az amerikai kekszeket mogyorókrémmel, mogyoróvajjal vagy lekvárral, esetleg vajkrémmel megkenjük, kettesével összeborítjuk és kávé mellé tálaljuk.

 

Az amerikai vajas keksz receptjét Roxana ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc