Ananászos curry-s lazac hozzávalók:
4 szép lazacszelet
1 doboz ananászkonzerv
kis csokor friss kapor
só
cukor
1,5 dl tejszzín
teáskanálnyi currypor
púpos evőkanál étkezési keményítő
Ananászos curry-s lazac elkészítése:
Megtisztítjuk a lazacokat, besózzuk, vajon-olajon megsütjük, melegen tartjuk. A másrtáshoz serpenyőbe öntjük az ananászkonzervet, sózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, a curryt és jól kiforraljuk. Néhány percnyi foralás után, hozzáadjuk az összevagdalt friss kaprot, majd kis idő múlva a vízben feloldott étkezési keményítőt is.
Összeforraljuk, és a halszeletekre öntjük egy részét, a többit csészében szervírozzuk.Tejszínes krumplipürével szoktam tálalni, ha szeretik ropogós salátával együtt.
A krumplipüréből egy kicsit kivehetünk, és egy tojássárgájával elkeverve csodásan kidíszíthetjük a pürét. A „megfestett” pürét csillagcsővel /tortadíszítővel/ a szépen tálban elsímított püré tetejére nyomjuk szép mintásra, és utána kis időre a sütőbe toljuk, egy kicsit megsül, és a minták gyönyörűen megbarnulnak egy picit.
0 hozzászólás