Ananászos curry-s lazac hozzávalók:

4 szép lazacszelet

1 doboz ananászkonzerv

kis csokor friss kapor

cukor

1,5 dl tejszzín

teáskanálnyi currypor

púpos evőkanál étkezési keményítő

Ananászos curry-s lazac elkészítése:

Megtisztítjuk a lazacokat, besózzuk, vajon-olajon megsütjük, melegen tartjuk. A másrtáshoz serpenyőbe öntjük az ananászkonzervet, sózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, a curryt és jól kiforraljuk. Néhány percnyi foralás után, hozzáadjuk az összevagdalt friss kaprot, majd kis idő múlva a vízben feloldott étkezési keményítőt is.

Összeforraljuk, és a halszeletekre öntjük egy részét, a többit csészében szervírozzuk.Tejszínes krumplipürével szoktam tálalni, ha szeretik ropogós salátával együtt.

A krumplipüréből egy kicsit kivehetünk, és egy tojássárgájával elkeverve csodásan kidíszíthetjük a pürét. A „megfestett” pürét csillagcsővel /tortadíszítővel/ a szépen tálban elsímított püré tetejére nyomjuk szép mintásra, és utána kis időre a sütőbe toljuk, egy kicsit megsül, és a minták gyönyörűen megbarnulnak egy picit.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc