Ananászos-kókuszos piskótatekercs hozzávalók:

Piskóta

4 tojás

100 g cukor

1 tasak vanília cukor

100 g liszt

25 g ételkeményítő

60 g kókuszreszelék

Krém és dekor

340 g ananász befőtt

400 ml tejszínhab

1 tasak tejszínhab keményítő

100 g kókuszreszelék

cseresznye befőtt (néhány darab)

Ananászos-kókuszos piskótatekercs elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojássárgákat felverjük 4 evőkanál hideg vízzel, kristálycukorral és vanília cukorral. Felverjük a tojásfehérjét és annak 1/3-át hozzákavarjuk a tojássárgához. Ehhez még hozzákavarjuk a keményítővel és a kókuszreszelék felével összekavart lisztet. Hozzáadjuk a maradék fehérjét és jól összekavarjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a keveréket, elegyengetjük, majd 10 percre betesszük a sütőbe. Egy konyharuhát beszórunk kókusz reszelékkel és ráhelyezzük a piskótát.
Krém: leszűrjük az ananászt és feldaraboljuk. A tejszínhabhoz hozzáadjuk a keményítőt. Egy keveset félreteszünk belőle a díszitéshez. A maradék tejszínhabhoz hozzákavarunk 50 g kókuszreszeléket és a kockára vágott ananászt. A piskótalapot megkenjük ezzel a krémmel, feltekerjük és hidegre tesszük 60 percre. Megszórjuk a maradék kókusz reszelékkel, tejszínhabbal bevonjuk (vagy csak itt-ott nyomunk rá egy egy keveset). Ananász darabkákkal és cseresznyével díszitjük.

Az ananászos-kókuszos piskótatekercs receptet Amalia_aa ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc