Ananászos kupola torta hozzávalók:
Tésztalap
5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
fél tasak sütőpor
Krém
500 ml tejszín
3 tasak vaníliacukor
2 evőkanál porcukor
1 tasak tejszín keményítő
2 doboz konzerves ananász (szeletelt)
Ananászos kupola torta elkészítése:
Tedd egy tálba a tojásfehérjéket és verd fel mixerrel. Add a habhoz a cukorral elkevert tojássárgákat és a sütőporral összekevert lisztet, majd keverd újra össze. Öntsd a keveréket egy kikent és kitapétázott formába, majd tedd a 175 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.
Egy késsel vágj ki óvatosan a piskóta belsejéből egy kört (ne vágj az aljáig), majd távolítsd el. A kivett lapot morzsold jól össze egy tányéron.
Öntsd egy tálba a folyékony tejszínt, rá a vaníliacukrot, keményítőt és porcukrot. Keverd jól össze mixerrel.
Töltsd meg a tortalap alját félbevágott ananászkarikákkal. Keverj a tejszínhabhoz jól kifacsart ananászdarabkákat, majd öntsd a tortára és formázz kupolát. A lap szélét bekenheted mogyoróvajjal. Szórd be az összemorzsolt piskótával a torta tetejét.
Díszítheted olvasztott étcsokoládéval és ananásszal. Tedd néhány órára a hűtőbe mielőtt felvágod.
Az ananászos kupola torta receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás