Ananászos kupola torta hozzávalók:

Tésztalap

5 tojás

5 evőkanál liszt

5 evőkanál cukor

fél tasak sütőpor

Krém

500 ml tejszín

3 tasak vaníliacukor

2 evőkanál porcukor

1 tasak tejszín keményítő

2 doboz konzerves ananász (szeletelt)

Ananászos kupola torta elkészítése:

Tedd egy tálba a tojásfehérjéket és verd fel mixerrel. Add a habhoz a cukorral elkevert tojássárgákat és a sütőporral összekevert lisztet, majd keverd újra össze. Öntsd a keveréket egy kikent és kitapétázott formába, majd tedd a 175 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.

Egy késsel vágj ki óvatosan a piskóta belsejéből egy kört (ne vágj az aljáig), majd távolítsd el. A kivett lapot morzsold jól össze egy tányéron.

Öntsd egy tálba a folyékony tejszínt, rá a vaníliacukrot, keményítőt és porcukrot. Keverd jól össze mixerrel.

Töltsd meg a tortalap alját félbevágott ananászkarikákkal. Keverj a tejszínhabhoz jól kifacsart ananászdarabkákat, majd öntsd a tortára és formázz kupolát. A lap szélét bekenheted mogyoróvajjal. Szórd be az összemorzsolt piskótával a torta tetejét.

Díszítheted olvasztott étcsokoládéval és ananásszal. Tedd néhány órára a hűtőbe mielőtt felvágod.

Az ananászos kupola torta receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc