Ananászos-sonkás rizssaláta hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg hosszúszemű rizs
só, őrölt fehér bors
1-1 piros és zöld húsú paprika
1 kis fej fodros saláta
2-3 szál újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg sonka
10 dkg ananászbefőtt
150 g majonéz
1,5 dl natúr joghurt
1 evőkanál citromlé
1 citrom
Ananászos-sonkás rizssaláta elkészítése:
A rizst enyhén sós vízben-ügyelve arra, hogy szét ne főjön-puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lerázzuk róla a vizet, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, konyharuhával szárazra lapogatjuk és falatnyi darabkákra tépkedjük.
Az újhagymát megtisztítjuk, majd egy kevés zöldjével együtt, rézsútosan felkarikázzuk.
A petrezselymet leöblítjük és néhány levélke kivételével finomra aprózzuk.
A sonkát vékony csíkokra szeljük, az ananászt leszűrjük és apróra vágjuk.
A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízlés szerint citromlével, sóval, fehér borssal, végül a petrezselyemmel. A salátát lapos tál aljára szórjuk. Az összes felaprózott hozzávalót lazán a rizshez keverjük és a salátaágy tetejére halmozzuk.
Bevonjuk a majonézmártással, végül a vékony gerezdekre vágott citrommal és a félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk. A szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze.
Előételként, könnyű vacsoraként kínálhatjuk.
0 hozzászólás