Ananászos-túrós süti hozzávalók:

Piskóta

6 tojás

6 csapott evőkanál liszt

6 púpos evőkanál porcukor

tepsi kikenéséhez vaj

liszt

Krém

1 csomag tehéntúró

3 dl tejszín

1 habfixáló

1 konzerv ananász

1 citrom héjja

1 natúr joghurt

1/2 csomag étkezési zselatin

porcukor

Ananászos-túrós süti elkészítése:

Az ananászos-túrós sütihez először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Egyesével óvatosan hozzákeverjük a sárgájákat, majd a cukrot, végül pedig a lisztet. Kivazajott, kilisztezett tepsibe téve kb. 200 °C -on kb. 20 percet sütjük.

Ezalatt elkészítjük a krémet. Először felverjük a teszínt porcukorral és egy habfixálóval. Mikor kész, félretesszük. Ezután egy keverőtálba tesszük a csomag túrót, majd belereszeljük a megmosott citrom héjját. Hozzáöntjük a natúr joghurtot, majd kevés porcukorral ízesítjük.

A kibontott konzerv ananászt lecsepegtetjük, és az ananász felét beledaraboljuk a krémbe. Ezután az ananász levét megmelegítjük, (de nem forraljuk fel!) hozzáadunk fél csomag étkezési zselatint, melyet egyenletesen elkeverünk benne. Miután a zselé kissé meghűlt, azt is hozzáadjuk a krémhez, és végül a tejszínhabot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a már elkészült krémhez.

A krémet ráöntjük az ezalatt kihűlt piskótára, majd egy éjszakra hűtőbe téve megvárjuk, hogy megdermedjen. A sütemény tetejét a maradék ananásszal díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc