Ananászos-túrós süti hozzávalók:
Piskóta
6 tojás
6 csapott evőkanál liszt
6 púpos evőkanál porcukor
tepsi kikenéséhez vaj
liszt
Krém
1 csomag tehéntúró
3 dl tejszín
1 habfixáló
1 konzerv ananász
1 citrom héjja
1 natúr joghurt
1/2 csomag étkezési zselatin
porcukor
Ananászos-túrós süti elkészítése:
Az ananászos-túrós sütihez először a piskótát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Egyesével óvatosan hozzákeverjük a sárgájákat, majd a cukrot, végül pedig a lisztet. Kivazajott, kilisztezett tepsibe téve kb. 200 °C -on kb. 20 percet sütjük.
Ezalatt elkészítjük a krémet. Először felverjük a teszínt porcukorral és egy habfixálóval. Mikor kész, félretesszük. Ezután egy keverőtálba tesszük a csomag túrót, majd belereszeljük a megmosott citrom héjját. Hozzáöntjük a natúr joghurtot, majd kevés porcukorral ízesítjük.
A kibontott konzerv ananászt lecsepegtetjük, és az ananász felét beledaraboljuk a krémbe. Ezután az ananász levét megmelegítjük, (de nem forraljuk fel!) hozzáadunk fél csomag étkezési zselatint, melyet egyenletesen elkeverünk benne. Miután a zselé kissé meghűlt, azt is hozzáadjuk a krémhez, és végül a tejszínhabot óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a már elkészült krémhez.
A krémet ráöntjük az ezalatt kihűlt piskótára, majd egy éjszakra hűtőbe téve megvárjuk, hogy megdermedjen. A sütemény tetejét a maradék ananásszal díszítjük.
0 hozzászólás