Antipasto hozzávalók:
250 gr garnélarák
1 paradicsom
100 gr feta sajt
1 teáskanál apróra vágott menta
1 teáskanál apróra vágott kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál őrölt bors
egy fél citrom leve
kb. fél csésze olívaolaj
Antipasto elkészítése:
Egy tálba tesszük a garnéla rákokat, meglocsoljuk az olajjal, fűszerezzük citromlével, fokhagymával, a kakukkfűvel és mentával. A hűtőbe helyezzük kb. 30 percre.
Fél óra múlva egy felmelegített serpenyőben marinált garnélákat közepes tűzön sütjük. Hozzá adjuk a paradicsomot, és még 5 percig a tűzön hagyjuk. A végén beletesszük a feta sajtot (ha valaki nem szereti, kihagyhatja) és a többi fűszert. Egy percre erősebbre vesszük a tűzet, majd elzárjuk és az ételt pihenni hagyjuk.
Az előétel összeállítása. A következő kombinációkat készítettem:
alsó réteg: érett paprika + feta sajt
a következő réteg: egyszerű túrókrém
a harmadik réteg: zöldséges túrókrém
az utolsó előtti réteg: garnélarák
utolsó réteg (díszítés): túrókrém, amibe curry port tettem
A rétegek közé egy-egy szelet kenyeret tettem, összesen 3 szeletet.
A rétegek elkészítésére a zacskós módszert használtam.
0 hozzászólás