Antipasto hozzávalók:

250 gr garnélarák

1 paradicsom

100 gr feta sajt

1 teáskanál apróra vágott menta

1 teáskanál apróra vágott kakukkfű

2 gerezd fokhagyma

1/2 teáskanál őrölt bors

egy fél citrom leve

kb. fél csésze olívaolaj

Antipasto elkészítése:

Egy tálba tesszük a garnéla rákokat, meglocsoljuk az olajjal, fűszerezzük citromlével, fokhagymával, a kakukkfűvel és mentával. A hűtőbe helyezzük kb. 30 percre.

Fél óra múlva egy felmelegített serpenyőben marinált garnélákat közepes tűzön sütjük. Hozzá adjuk a paradicsomot, és még 5 percig a tűzön hagyjuk. A végén beletesszük a feta sajtot (ha valaki nem szereti, kihagyhatja) és a többi fűszert. Egy percre erősebbre vesszük a tűzet, majd elzárjuk és az ételt pihenni hagyjuk.

Az előétel összeállítása. A következő kombinációkat készítettem:

alsó réteg: érett paprika + feta sajt

a következő réteg: egyszerű túrókrém

a harmadik réteg: zöldséges túrókrém

az utolsó előtti réteg: garnélarák

utolsó réteg (díszítés): túrókrém, amibe curry port tettem

A rétegek közé egy-egy szelet kenyeret tettem, összesen 3 szeletet.

A rétegek elkészítésére a zacskós módszert használtam.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc