Apple Crumble (Morzsolt tésztás almás sütemény) hozzávalók:

6 alma
250 g cukor
200 g liszt
120 g vaj
fahéj vagy 2 szegfűszeg

Apple Crumble (Morzsolt tésztás almás sütemény) elkészítése:

Hámozd meg és vágd kockákra az almákat, majd párold 30 percig a cukor és fahéj háromnegyedével. Időnként kavard meg, majd öntsd egy magasabb tortaformába, és hagyd hűlni.

Homogenizáld a kezeddel a lisztet, a maradék cukrot és vajat. Szórd a morzsolt tésztát az almára, anélkül, hogy megnyomkodd. Süsd 150-200 fokon 30-45 percig, amíg aranyszínű és ropogós lesz a sütemény teteje.

Tálald tejszínhabbal, vanília fagyival.

A sütemény receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc