Apró diós kiflik hozzávalók:

1 doboz vaj vagy margarin

5 evőkanál víz

1 kiskanál ecet

400-500 gliszt (vagy amennyit felvesz)

dió

porcukor

 

Apró diós kiflik elkészítése:

Egy tálba beleöntjük a megolvasztott vajat, 5 evőkanál vizet és 1 evőkanál ecetet. Összekavarjuk, majd fokzatosan hozzákavarjuk a lisztet. Összegyúrjuk a tésztát, azután 1 napra vagy éjszakára betesszük hűtőbe. Másnap kicsit még átgyúrjuk, azután kinyújtjuk (nem túl vastagra). Négyszögeket vágunk belőle, amiket megtöltünk dióval (vagy bármilyen más töltelékkel). A tölteléket a négyzet egyik sarkába tesszük, azután feltekerjük és kifli alakúra formázzauk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, beletesszük a kifliket és 190-200 fokos sütőbe 15-20 percig sütjük. Mikor megsült, porcukorral megszórva tálaljuk.

Az apró diós kiflik receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc