Apró diós kiflik hozzávalók:
1 doboz vaj vagy margarin
5 evőkanál víz
1 kiskanál ecet
400-500 gliszt (vagy amennyit felvesz)
dió
porcukor
Apró diós kiflik elkészítése:
Egy tálba beleöntjük a megolvasztott vajat, 5 evőkanál vizet és 1 evőkanál ecetet. Összekavarjuk, majd fokzatosan hozzákavarjuk a lisztet. Összegyúrjuk a tésztát, azután 1 napra vagy éjszakára betesszük hűtőbe. Másnap kicsit még átgyúrjuk, azután kinyújtjuk (nem túl vastagra). Négyszögeket vágunk belőle, amiket megtöltünk dióval (vagy bármilyen más töltelékkel). A tölteléket a négyzet egyik sarkába tesszük, azután feltekerjük és kifli alakúra formázzauk. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, beletesszük a kifliket és 190-200 fokos sütőbe 15-20 percig sütjük. Mikor megsült, porcukorral megszórva tálaljuk.
Az apró diós kiflik receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás