Apró májkorongok sütőben hozzávalók:
400 g borjúmáj
vaj
egy kanál liszt
egy csésze tej
2 kanál tejföl
4 tojássárgája vagy 2 tojás
só, bors
Apró májkorongok sütőben elkészítése:
Tisztítsd meg a 400 g borjúmájat, egy külön edényben pedig készíts rántást egy kanál vajból, egy kanál lisztből és egy csésze tejből. Miután kihűlt, keverd össze a ledarált májjal, majd adj hozzá 2 kanál tejfölt, illetve 4 tojássárgáját vagy 2 egész tojást.
Ezt követően fűszerezd meg a saját ízlésed szerint. Mindezt szitáld le, majd tölts meg a masszával apró, csésze méretű, vajjal kikent sütőformákat.
Miután kész, helyezd egy fővő vízzel félig telt tepsibe, és tedd a sütőbe 20-30 percre. Vigyázz rá, hogy a csészék súlya és térfogata ne nyomja ki a vizet.
Amikor elkészült, fordítsd fel, hogy kiváljon a sütőformából, tedd egy tányérra és zöldségekkel vagy vajszósszal tálald.
0 hozzászólás