Apró májkorongok sütőben hozzávalók:

400 g borjúmáj

vaj

egy kanál liszt

egy csésze tej

2 kanál tejföl

4 tojássárgája vagy 2 tojás

só, bors

Apró májkorongok sütőben elkészítése:

Tisztítsd meg a 400 g borjúmájat, egy külön edényben pedig készíts rántást egy kanál vajból, egy kanál lisztből és egy csésze tejből. Miután kihűlt, keverd össze a ledarált májjal, majd adj hozzá 2 kanál tejfölt, illetve 4 tojássárgáját vagy 2 egész tojást.

Ezt követően fűszerezd meg a saját ízlésed szerint. Mindezt szitáld le, majd tölts meg a masszával apró, csésze méretű, vajjal kikent sütőformákat.

Miután kész, helyezd egy fővő vízzel félig telt tepsibe, és tedd a sütőbe 20-30 percre. Vigyázz rá, hogy a csészék súlya és térfogata ne nyomja ki a vizet.

Amikor elkészült, fordítsd fel, hogy kiváljon a sütőformából, tedd egy tányérra és zöldségekkel vagy vajszósszal tálald.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc