Aprósütemény bor mellé hozzávalók:

15 dkg margarin

28 dkg liszt

1 kávéskanál só

1 kávéskanál konyak

5 db tojás sárgája

2 dl tejfölkevés tej

Aprósütemény bor mellé elkészítése:

A margarint elmorzsoljuk a lisztel, hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját, konyakot, tejfölt, sót és egy kevés tejjel puha tésztává gyúrjuk. Újjnyi vastagságura nyujtjuk majd a kivánt formával kiszaggatjuk és zsírral kikent tepsibe rakjuk. A maradék tojássárgájával a tetejét megkenjük. Előmelegített sütőben kb 220 fokon sütjük.

Sör, bor, fröccs mellé kínáljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc