Arab aprósütemény hozzávalók:
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 kanál víz
120 ml olaj
120 g cukor
0,5 kiskanál sütőpor
vaníliaaroma (egy-egy csepp)
300 g liszt
1 befőttesüveg baracklekvár (én cukormenteset vagy csökkentett cukrosat használok)
150–200 g kókuszreszelék
Arab aprósütemény elkészítése:
A tojásokat összekeverjük egy kanál vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát és jól felverjük.
Miközben mixereljük hozzáadjuk az olajat is.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. A tészta ne legyen se túl híg, se túl kemény, lehessen megformázni.
Olajos kézzel 3 cm átmérőjű gömböcskéket formázunk, és rárakjuk a sütőpapírra, helyet hagyva köztük, mivel sütés közben megnőnek. Innen is lehet látni, hogy lágy a tészta, mivel gömböcskéket formázunk, de kis idő múlva lelapulnak.
170-180 fokra előmelegített sütőben az első tepsit 6 percig, a másodikat 5 percig sütjük.
Nem lesznek pirultak, csak kicsit sápadt színűek és repedezettek.
Három perc elteltével ki lehet szedni a tepsiből, és hagyjuk kihűlni.
A baracklekvárt kicsit felmelegítjük, és esetleg turmixoljuk, hogy szétmenjenek a lehetséges gyümölcsdarabok.
A hideg sütiket először a lekvárba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Így készek, hogy egy kicsit állni hagyjuk őket.
Pár óra múlva tálalhatjuk (5–8 óra), mikor a lekvártól megpuhulnak és pelyhessé válnak.
Az arab aprósütemény receptjét seima ajánlotta.
0 hozzászólás