Aranygaluska hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg darált dió

10 dkg porcukor

2,5-3 dl tej

1 tojássárgája

2 dkg élesztő

borsodó

Aranygaluska elkészítése:

Az élesztőt futtasd fel, majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval, s annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg margarint, s a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék margarint olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral.

Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, s késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki margarinnal, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott margarinnal, majd megint sor tészta következik, s arra megint cukor-dió és margarin. A legfelső sorban már csak margarin kerül a tésztára.

Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig.

Ezt az egytálételt frissen tálald, és borsodót adj mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc