Arlecchino sütemény hozzávalók:

Tésztalap

60 dkg liszt

25 dkg vaj

3 tojás sárgája

25 dkg porcukor

1 kanál tejföl

1 csomag sütőpor

1 késhegynyi só

Töltelék

3 tojás fehérje

7 kanál kemény baracklekvár

3 kanál porcukor

½  citrom haja lereszelve

vanília vagy csokoládé krém (finetti)

Arlecchino sütemény elkészítése:

Keverd össze a lisztet sütőporral és rostáld át.

Tedd bele a kockára vágott vajat és gyúrd össze.

Készíts mélyedést a lisztbe, tedd bele a cukrot, a tojás sárgáját és a tejfölt, majd keverd össze.

A kapott masszát hagyd 30 percet hűvös helyen pihenni.

Ezután oszd 4 egyenlő részre és nyújts lapokat belőle.

Süsd meg őket külön-külön, lisztezett tepsiben. Megfelelő lángon kb. 10-15 percig sül egy lap.

Amíg a lapok elkészülnek, a tojásfehérjét verd fel habnak.

Add hozzá a cukrot, a lekvárt, illetve a citromhéjat és verd tovább, amíg kemény hab nem lesz.

Helyezd a lapokat egymás tetejére és töltsd meg őket ezzel a töltelékkel.

Az utolsó lapot szórd meg vaníliás cukorral vagy kend be felmelegített és vajjal kikevert csokoládékrémmel.

Amikor megkeménykedett a máz, vágj négyzetalakú szeleteket belőle.

A sütemény 4-5 napig eláll.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 130 perc