Árvácska hozzávalók:

Tészták

3 tojás sárgája

3 evőkanál cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

kevés sütőpor

3 tojás sárgája

3 evőkanál cukor

1 csomag puncsos pudingpor

kevés sütőpor

6 tojás sárgája

5 evőkanál cukor

2 csomag csokis pudingpor

Krém

1 csomag vaníliás pudingpor

3 dl tej

1 margarin

20 dkg porcukor

2 csomag gesztenyepüré

½ dl rum

2 csomag vaníliás cukor

Árvácska elkészítése:

Tészta

3 tojássárgáját 3 evőkanál porcukorral habosra keverünk. Adunk hozzá 1 csomag vanília pudingot, kevés sütőport és a tojások keményre vert habját. Őzgerincformátban sütjük

Egy ugyanilyen masszát készítünk puncspudingból és ezt is őzgerincformában sütjük meg. 6 tojássárgáját 5 evőkanál cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk egy kevés sütőport, 2 csomag csokis pudingport és a tojások keményre vert habját.

Krém

1 csomag vaníliás pudingot megfőzünk 3 dl tejben, 1 margarint kikavarunk 20 dkg porcukorral, hozzáadunk 2 csomag gesztenyepürét (lereszelve), ½ dl rumot, 2 csomag vaníliás cukrot és összekeverjük a kihűlt vanília pudinggal.

Összeállítás

Az őzgerincformában megsült tésztákat hosszában kettévágjuk és úgy krémezzük, hogy a világosra rózsaszín, a rózsaszínre világos rész kerüljön.

Krémmel megkenjük a barna lapot és rátéve a rózsaszín-sárga tésztát, feltekerjük, mint a piskótatekercset.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc