Árvácska hozzávalók:
Tészták
3 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
kevés sütőpor
3 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
1 csomag puncsos pudingpor
kevés sütőpor
6 tojás sárgája
5 evőkanál cukor
2 csomag csokis pudingpor
Krém
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
1 margarin
20 dkg porcukor
2 csomag gesztenyepüré
½ dl rum
2 csomag vaníliás cukor
Árvácska elkészítése:
Tészta
3 tojássárgáját 3 evőkanál porcukorral habosra keverünk. Adunk hozzá 1 csomag vanília pudingot, kevés sütőport és a tojások keményre vert habját. Őzgerincformátban sütjük
Egy ugyanilyen masszát készítünk puncspudingból és ezt is őzgerincformában sütjük meg. 6 tojássárgáját 5 evőkanál cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk egy kevés sütőport, 2 csomag csokis pudingport és a tojások keményre vert habját.
Krém
1 csomag vaníliás pudingot megfőzünk 3 dl tejben, 1 margarint kikavarunk 20 dkg porcukorral, hozzáadunk 2 csomag gesztenyepürét (lereszelve), ½ dl rumot, 2 csomag vaníliás cukrot és összekeverjük a kihűlt vanília pudinggal.
Összeállítás
Az őzgerincformában megsült tésztákat hosszában kettévágjuk és úgy krémezzük, hogy a világosra rózsaszín, a rózsaszínre világos rész kerüljön.
Krémmel megkenjük a barna lapot és rátéve a rózsaszín-sárga tésztát, feltekerjük, mint a piskótatekercset.
0 hozzászólás