Aszalt gyümölcsös fonat hozzávalók:
Tészta
25 g vaj
megolvasztva és kihűlve
150 ml langyos tej
1 kisebb tojás,
2 evőkanál cukor + 1 teáskanál a kovászhoz
egy csipet só
21 gr puding (vaníliás Dr. Oetker)
250 g liszt
3 g száraz élesztő.
Töltelék
200 gr mazsola
200 gr apróra vágott aszalt sárgabarack
4 evőkanál lekvár
Máz
2 evőkanál porcukor
fél citrom leve
1 evőkanál olvasztott vaj
Aszalt gyümölcsös fonat elkészítése:
Készíts kovászt élesztőből, 1 teáskanál cukorból és egy teáskanál lisztből, amire öntsd rá a langyos tejet. Hagyd erjedni 10-15 percig.
Tedd a többi hozzávalót egy tálba (az olvasztott vaj nélkül), öntsd rá a kovászt és gyúrj tésztát, majd add hozzá az olvasztott, kihűlt vajat és kezd el dagasztani. Nem kell sokáig dagasztani, csak amíg összeállnak a hozzávalók.
Tedd kelni egy meleg helyre, kb. 1 órára.
Oszd a tésztát 2 részre és nyújts belőlük téglalapot. Kend meg mindkettőt 2-2 kanál lekvárral, majd szórd meg szárított gyümöcsökkel.
Tekerd fel őket egy sütőpapíron, majd vágd el középen a tekercseket, egészen a középpontig, egy éles késsel.
Fond össze és tedd a kapott fonatot tepsibe, a sütőpapírral együtt, hogy megmaradjon az alakja.
Hagyd nőni 1 órán keresztül az 50 fokosra melegített sütőben, így a tészta nem lesz huzatos helyen.
Süsd 18 percig, 175 fokon.
A receptet seima javasolta.
0 hozzászólás