Aszalt gyümölcsös müzli szelet házilag hozzávalók:
50 g aszalt szilva
50 g aszalt sárgabarack
50 g mazsola vagy aszalt datolya
175 g zabpehely
50 g vaj
3 ek méz
1 tojás
Aszalt gyümölcsös müzli szelet házilag elkészítése:
Készítsünk elő egy lapos sütőformát, amelyben elfér majd a vékonyan kiterített müzliszeletünk.
Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra.
Vágjuk nagyon nagyon apróra az aszalt gyümölcsöket és keverjük össze a zabpehellyel. A zabpehely harmadát megőrölhetjük, hogy jobban összeálljon a müzlink.
A vajat olvasszuk fel serpenyőben, és adjuk hozzá a mézet. Keverjük jól el, és adjuk hozzá az aszalt gyümölcsös keveréket. Várjuk meg míg majdnem egészen kihűl. Ekkor hozzáüthetjük az egész tojás, amit előzőleg felvertünk.
Helyezzük az egészet a tepsibe, és egyengessük el, hogy mindenhol egyforma vastagágú legyen. 20-25 perc alatt aranybarnára sül.
Ha kész, hagyjuk a tepsiben, amíg kihűl, és csak aztán vágjuk szeletekre.
Tízóraira és uzsonnára is kitűnő.
Tipp:
Vigyázat, mivel nincs benne tartósítószer maximum egy hétig tárolható légmentesen lezárható dobozban a hűtőszekrényben.
0 hozzászólás