Aszalt szilvás lengyel karaj hozzávalók:

1 kg karaj

15-20 szárított szilva

4 dkg zsír

1 dkg liszt

Aszalt szilvás lengyel karaj elkészítése:

A kicsontozott karajt megsózzuk és megforgatjuk lisztben. Nagyon forró zsírban minden oldalát megsütjük. Áttesszük egy sütőformába, hozzáöntjük a sült zsírt és 3-4 evőkanál vizet adunk hozzá.

Közepesen meleg sütőben, gyakran locsolgatva 1–1,5 órát sütjük. Amikor a karaj félkész állapotban van, hozzáadjuk a megmosott aszalt szilvát. Együtt sütjük tovább a hússal, gyakran locsolgatjuk.

Vékony szeletekre vágva, a szilvákkal és zöldségekkel tálaljuk.

Mellé borban párolt vöröskáposztát és egészben főtt burgonyát adunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc