Aszalt szilvás lengyel karaj hozzávalók:
1 kg karaj
15-20 szárított szilva
4 dkg zsír
1 dkg liszt
só
Aszalt szilvás lengyel karaj elkészítése:
A kicsontozott karajt megsózzuk és megforgatjuk lisztben. Nagyon forró zsírban minden oldalát megsütjük. Áttesszük egy sütőformába, hozzáöntjük a sült zsírt és 3-4 evőkanál vizet adunk hozzá.
Közepesen meleg sütőben, gyakran locsolgatva 1–1,5 órát sütjük. Amikor a karaj félkész állapotban van, hozzáadjuk a megmosott aszalt szilvát. Együtt sütjük tovább a hússal, gyakran locsolgatjuk.
Vékony szeletekre vágva, a szilvákkal és zöldségekkel tálaljuk.
Mellé borban párolt vöröskáposztát és egészben főtt burgonyát adunk.
0 hozzászólás