Aszalt szilvás nyúl májkrém hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
350 g nyúlmáj
2 evőkanál kacsazsír
100 g puha aszalt szilva
4 evőkanál száraz fehérbor
provance-i fűszerkeverék
5 szem szecsuáni (vagy színes) bors
150 ml teljes tejszín (tejallergiások 150 ml yoja szója főzőkrémmel készíthetik)
chili pehely
Aszalt szilvás nyúl májkrém elkészítése:
Felaprítjuk a hagymát és megdinszteljük a kacsazsíron.
Erre tegyük rá a megmosott nyúlmájat és a szilvát is.
Addig pároljuk, amíg minden vér kifő belőle, közben fűszerezzük.
Amikor már jó, adjuk hozzá a bort, és forraljuk ki.
Legvégül öntsünk hozzá tejszínt, de ezzel már épphogy csak 1 percet főzzük.
Turmixoljuk le nagyon krémesre.
Tegyük tálkába, és öntsünk rá olvasztott kacsazsírt, majd szórjuk meg chili pehellyel.
Aki szereti a csípős ízeket, az keverjen chili pelyhet a májba is.
Ezt a különleges szendvicskrémet hidegen tálaljuk.
0 hozzászólás